О нама

Портал НС Данас је настао 20. априла 2018. године. Тренутно се налазимо на бесплатној платформи Вордпрес, због финансијских разлога, али се надамо да ћемо једног дана имати прави сајт и већи утицај него сада. Тренутно сада, наша страница има преко 1500 свиђања, па Вас овим путем молимо да нам помогнете и поделите нашу страницу, како би је видело што више људи.

Дакле, да почнемо. Портал НС Данас је ту да Вам пружи информације прво о нашем граду, затим и остале битне информације. Ми смо један од ретких портала који је на ћирилици.

Зашто ћирилица?

Зато што је ћирилица од давнина, наше право писмо. Латиница је преузета од других народа, тако да је она туђинско писмо. У времену где се нажалост ћирилица мало користи, где јој прети изумирање, ми смо се одлучили за коришћење ћирилице, не би ли мало допринели и ми њеном опстанку. Као што каже оснивач наше државе, Стефан Немања, Светац Свети Симеон Мироточиви, у Завештању о језику, следеће:

Чувајте, чедо моје мило, језик као земљу. Реч се може изгубити као град, као земља, као душа. А шта је народ изгуби ли језик, земљу, душу? „Чувајте, чедо моје мило, језик као земљу. Реч се може изгубити као град, као земља, као душа. А шта је народ изгуби ли језик, земљу, душу?

Не узимајте туђу реч у своја уста. Узмеш ли туђу реч, знај да је ниси освојио, него си себе потуђио. Боље ти је изгубити највећи и најтврђи град своје земље, него најмању и најнезначајнију реч свога језика.

Земље и државе се не освајају само мачевима, него и језицима. Знај да те је непријатељ онолико освојио и покорио колико ти је речи потро и својих потурио. Народ који изгуби своје речи престаје бити народ. Препоручујемо Вам да прочитате наставак ОВДЕ.

Хуманитарне акције / Доброчинство

Подржавамо сваки вид хуманитарних акција и било би нам пуно срце, када би успели нашим утицајем некоме да помогнемо. То је и један од циљева нашег постојања, јер ако не желимо да помогнемо једни другима, шта смо онда?

Уређивачка политика

Наша уређивачка политика је следећа:

Објективно информишемо – нама је битна објективност, приликом извештавања, чега се строго држимо. У времену где је већина медија режимска и под контролом, ми нисмо ни под чијим утицајем,

Независност – НС Данас је независан портал, који не припада ни једној политичкој опцији и који извештава независно и објективно, упркос свему,

Пишемо онако како јесте и никако другачије, без обзира да ли се то некоме свиђа или не,

Трудимо се да пренесемо праву истину, без страха од икога,

Тачност – Трудимо се да пренесемо тачне информације.

Грађанско новинарство

Шта је Грађанско новинарство?

Схвативши да водећи и званични медији, у неминовној борби за профит и под утицајем својих спонзора, извештавају на начин какав се не може назвати објективним и истинитим новинарством грађани, раније називани публиком, узимају у своје руке медијске алате како би се међусобно обавештавали. Овим се пре свега баве они људи којима новинарство није професија и који не зарађују на тај начин. Почетком 21. века ова појава добија и званично име – грађанско новинарство“. По том принципу ради и портал НС Данас, који није у трци за профитом и нема никакав извор прихода.

Портал за сада има само једног администратора, па Вас овим путем позивамо, видевши нашу уређивачку политику, ако се слажете, да нам се јавите и укључите у рад нашег портала.

Ко стоји иза нас?

Иза портала НС Данас (www.nsdanasnet.wordpress.com) и фејсбук странице (facebook.com/nsdanasportal) не стоји ни једна организација (политичка, економска…), ни једно лице из наведених структура или области које су у супротности и сукобу са законима и Уставом Републике Србије, на чијој територији је смештено седиште овог гласила.

Ко нас финансира?

Портал НС Данас не финансира ни једно лице, ни једна политичка странка, ни једна компанија, ни један спонзор – једном речју – нико. Све што смо урадили (отварање сајта, лого…) све смо сами урадили и за то никоме нисмо платили. Једино што смо платили из сопствених средстава јесте само једна фејсбук реклама странице, која је коштала око 500, 600 динара.

Увек на страни правде и радника

Као што сте већ видели у нашим претходним објавама, ми смо увек на страни правде и радника. Читали сте наше текстове о разноразним малтретирањима радника у новосадским фабрикама, о којима ћемо и даље писати.

Са севера на југ: Приче и информације о Србима на Косову и Метохији

Како живе наши људи на југу наше земље, на Косову и Метохији, на територији која је окупирана од стране шиптара, сви знамо. Зато смо одлучили да пишемо о њима, не би ли знали шта се тамо дешава. Преносићемо информације о њиховом животу тамо, подржаћемо хуманитарне акције, које се тичу људи који живе на Космету, јер ми нисмо ништа без Космета, Косово и Метохија је срце Србије!

Позив

Још једном Вас позивамо да нам шаљете разне информације и материјале, које Ви мислите да треба, а ми ћемо објавити, јер смо ми отворени за све. Такође позивамо и оне, који се слажу са ставовима нашег портала, да нам се прикључе и постану уредници истог, а ми ћемо их прихватити са задовољством. С обзиром на наше финансијске разлоге, нећемо бити у могућности да рад платимо, као што и ми радимо бесплатно, без икаквих финансијских средстава.

ХВАЛА ВАМ ШТО НАС ПРАТИТЕ!

Ваш НС Данас.