БОРБА МИЛОША ГУТЕШЕ: Потребна му је наша помоћ (ВИДЕО)

Милош Гутеша је рођен 1990. године. Од 2013. се бори са тумором мозга. До сада је имао две операције. Трећа, по мишљењу лекара, није могућа јер постоји опасност да Милош остане парализован.

Милош Гутеша

Овај Зрењанинац се налази на лечењу у Франкфурту, у медицинској установи специјализованој за напредну медицину. У овом тренутку се чекају резултати тестова који би требало да одреде даљи ток лечења. Прве процене показују да би лечење могло да кошта 250.000 евра. Како је реч о великој суми новца, преко платформе GoFundMe, Милошев пријатељ је позвао све који могу да помогну у прикупљању потребних средстава.

Када је 2013. године Милошу Гутеши дијагностификован тумор мозга хитно му је урађена прва операција на отвореном мозгу. Медицински налази су 2015. године потврдили да нема тумора и Милош је започео нову животну причу с надом да ће иза себе оставити лоше поглавље.

Међутим, рак се вратио 2019. године. Уследила је још једна хитна операција. Неколико месеци касније Милош се, по трећи пут, сусрео са истим симптомима и истом болешћу. Срећом, поновни настанак овог тумора није донео најгоре – глиобластом. Прошлом биопсијом потврђено је да је тумор још увек степена 3, што доноси много наде за наставак борбе. Због тога је веома важно да се реши узрок настанка тумора. У међувремену, први задатак је да се његова величина смањи што је више могуће.

Трећа операција није прихватљиво решење због веома високог ризика да ће Милош остати парализован. Решења попут хипертермије, протонског зрачења и хемотерапије сматрају се могућим заједно са имунотерапијом.

У потрази за решењем Милош се тренутно налази у Франкфурту у Немачкој, у медицинској установи специјализованој за напредну медицину. Није лако предвидети колико ће коштати његово лечење, јер ће оно зависити од Милошевог општег стања. Прве процене су да би то могло да буде око 250.000 евра.

ПРИКУПЉАЊЕ ПОМОЋИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МИЛОША ГУТЕШЕ ПРЕКО ПЛАТФОРМЕ GOFUNDME

Милошев друг је покренуо акцију прикупљања средстава преко платформе GoFundMe.

“За сада не постоји никакав динарски или девизни рачун на који би новац могао да се уплати, изузев на овој платформи коју је направио један другар мога сина из Немачке. Ова апликација за помоћ не може из Србије да се намести. У Немачкој је то направљено, јер је мој син тамо на лечењу. Испоставило се да је ова апликација доста функционална. Прве информације, које су оквирне, показују да би лечење могло да кошта 250.000 евра. Ја се искрено надам да ће мање коштати. Ми сада чекамо резултате једног испитивања које је рађено на Милошу и тек на основу тих резултата моћи ће да се одреди прецизна терапија која ће се давати мом сину. Лекари у Немачкој не желе да дају никакву терапију напамет. Када буду стигли резултати имаћемо, тако да кажем, тачнију информацију о цени лечења. Али, то свакако зависи од динамике лечења и опоравка“, каже Милошев отац.

„Операција сада више није могућа. До сада их је Милош имао две, а трећа не би много помогла. Милош је оба пута оперисан у Новом Саду на неоурохирургији одакле је отпуштен кући. Након тога ми смо успели да исконтактирамо неке клинике у иностранству. Лекари из Немачке су се јавили и рекли да би могли да помогну без операције. Прикупили смо 20.000 евра, колико су тражили да би започели лечење. Сада чекамо да видимо шта ће показати резултати аналаиза које су рађене и како ће изгледати даље лечење. 250.000 евра је превелика сума и заиста се надам да ће то бити мање. Али, на жалост у овом тренутку Милошев живот толико вреди“, додаје наш саговорник.

МОГУЋЕ ДОНИРАТИ И НА ЛИЧНИ БРОЈ ДЕВИЗНОГ И ДИНАРСКОГ РАЧУНА
Милош Гутеша девизни и динарски рачун 115038165252514109 (Теленор банка)

МИЛОШ СЕ ОСЕЋА БОЉЕ И ВЕРУЈЕ ЛЕКАРИМА У НЕМАЧКОЈ
Од када је примљен на клинику у Франкфурту, Милошево стање се поправило.

Милош се тренутно много боље осећа него што је то било пре одласка у Немачку. Данас смо се чули. Каже да има више енергије и да има поверење у лекаре, што је најважније. Они су му помогли да може нормално да комуницира, да разговара, да прошета. Када је отишао био је у доста лошем стању. Милош се након операције био добро опоравио и скоро да је и заборавио на болест, али, на жалост то се вратило. Ја сам убеђен да ће Милош и овога пута победити болест“, закључује на крају разговора Милошев отац.

Позивамо све који могу да помогну да се прикупи новац за лечење овог младог човека, који се бори са најопакијом болешћу.

Свако ко има платну картицу, може помоћи Милошу онлајн уплатом директно преко поменуте GoFundMe платформе.

ПОСЕТИТЕ САЈТ http://www.milosgutesa.com и сазнајте више о томе како можете помоћи.

Аутор: ilovezrenjanin.com

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s