Представљање Центра Срба са Косова и Метохије у Новом Саду

У суботу 30. новембра с почетком у 18 часова у Клубу Друштва новинара Војводине, Војвођанских бригада 17/III представници Центра Срба са Косова и Метохије „Привредни отисак“ представиће своје пословне домете и могућности пословне сарадње са потенцијалним партнерима из Новог Сада и Војводине.

Организација округлог стола спроводи са циљем пружања примера добра праксе и унапређењем политике привредног и економског развоја државе, за 20 актера из невладиног сектора, односно представнике 20 невладиних организација које се баве привредом граном, унапређују способности и вештине својих чланова предузетника или подстичу на предузетништво. Округли сто има за циљ развој и унапређење постојећих привредних делатоности у Граду Новом Саду уз размену искустава и пружање примера добра праксе са територије Косова и Метохије.

Циљеви програма су следећи:

  • умрежавање регионалних партнера и институција са циљем развоја привреде;
  • економско оснаживање привреде и развој предузетничког духа;
  • унапређен и ојачан механизам Града Новог Сада у циљу активног укључивања грађана Новог Сада, привредника и предузетника, али и Срба са Косова и Метохије у процесу њихове обуке путем примера добра праксе;
  • развој примера добра праксе и на територији Косова и Метохије.

Пројекат прати Стратегију привредног развоја Града Новог Сада кроз унапређење тржишта и привреде на територији Града. Такође, нуди могућност решење у стратешком планирању локалног економског развоја, које заједнице користе како би повећале продуктивност, развиле предузетнички дух, побољшале услове за инвестирање и конкурентност локалних привредних субјеката, као и своју конкурентност у односу на друге локалне заједнице.

„Привредни отисак“ се имплементира у сарадњи са Градом Новим Садом и Регионалном развојном агенцијом са Косова и Метохије која активно ради на подршци привредницима и предузетницима са територије Косова и Метохије и решава актуелна питања за привредни развој своје Општине.

Општи циљ пројекта јесте развој и унапређење привредног сектора Новог Сада, са циљем размене искустава и примера добре праксе из региона, као и пружање подршке привредницима и предузетницима. Циљ је јачање економског и привредног сектора, развој предузетничког духа и пружање повољног, прихватљивог и друштвено пожељног привредног отиска у Граду.

Аутор: rtv.rs

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s